Francizare

Francizare afacere - Consultanță Juridică

consultanta juridica franciza

Legea 179/2019 Articolul 2

Document de dezvaluire de informatii

2) Francizorul furnizeaza viitorului francizat informatii care îi permit acestuia sa participe, în deplina cunostinta de cauza, la derularea contractului de franciza.

3) Francizorul furnizeaza potenţialului francizat un document de dezvaluire de informatii, care trebuie sa contina date specifice, referitoare la:

 • a) istoricul si experienta francizorului;
 • b) amanunte privind identitatea managementului francizei;
 • c) istoricul de litigii al francizorului si al conducerii acestuia;
 • d) suma initiala pe care trebuie sa o investeasca francizatul;
 • e) obligatiile reciproce ale partilor;
 • f) copii ale rezultatului financiar al francizorului din ultimul an;
 • g) detinerea informatiilor cu privire la unitatea-pilot.

Francizare - Contactați astăzi echipa noastră de experți juridici.

ACEST DOCUMENT IMPORTANT OFERĂ PERSPECTIVELOR DVS. INFORMAȚII VITALE

Scrierea, actualizarea și distribuirea documentului de dezvaluire de informatii a francizei, este o parte cheie a creșterii afacerii dvs. cu noi locații de franciză. Acest document legal si important este plin de informații pe care partenerii dvs. de franciză trebuie să le cunoască înainte de a investi în franciza dvs. Experţii noştri vă pot ajuta să completaţi datele în Documentul de dezvaluire de informatii, astfel încât acestea să acopere fiecare punct necesar şi să le arate potenţialilor dvs. francizati de ce franciza dvs. este o marcă grozavă.

Vrei să afli mai multe despre franciza

Iată câteva întrebări frecvente despre Documentul de dezvaluire de informatii.

Î: FRANCIZA MEA TREBUIE SĂ DEȚINĂ UN DOCUMENT DE DEZVĂLUIRE DE INFORMAȚII?

R : DA, În conformitate cu legislația în vigoare sunteți obligat să prezentați acest document. Francizorii trebuie să fie sinceri cu perspectivele lor și să nu ofere informații înșelătoare doar pentru a încerca să vândă francize. Crearea documentului de dezvăluire de informații este unul dintre primele lucruri pe care le veți face atunci când începeți să vă francizați afacerea.

Î: CÂND OFER PERSPECTIVILOR FRANCIZATI DOCUMENT DE DEZVĂLUIRE DE INFORMAȚII (DDI) SPRE REVIZUIRE?

R : Înainte de a semna contractul de franciză. Perspectivii dvs. francizati trebuie să poată examina toate informațiile din documentul de divulgare înainte de a semna contractul de franciză. De fapt, printre celelalte elementele incluse în DDI se numără și o confirmare de primire.

Î: CÂT DE DES TREBUIE SĂ ACTUALIZEZ DOCUMENTUL MEU DOCUMENT DE DEZVĂLUIRE DE INFORMAȚIII?

R : Anual

Un avocat de franciză va putea, de asemenea, să „traducă” potențialului francizat toate drepturile, responsabilitățile și obligațiile esențiale pe care documentele le descriu referitoare la ambele părți ale relației de franciză. Subliniem cât de important este ca francizații să intre în franciză cu „ochii larg deschiși”.

Adesea, francizații sunt foarte încântați să investească într-un brand. Este un început fantastic, provocarea este să concentrezi pe detalii. Pentru cineva care nu este instruit în revizuirea documentelor juridice complexe, poate fi ușor să nu recunoască elementele care trebuie revizuite cu atenție și asta face parte din valoarea unui avocat de franciză.

Avocatul va evidenția, de asemenea, orice altceva sau neobișnuit cu privire la informații sau la ceea ce solicită francizorul și poate identifica adesea elemente care pot fi negociate cu francizorul (și conduce aceste negocieri atunci când va veni momentul).

Conducerea unei afaceri este un efort complex și, în unele situații, afacerea dvs. poate depăși o singură locație și poate deveni și mai complicată. Extinderea este posibilă, dar este posibil să nu doriți să dedicați personal timpul sau resursele pentru a supraveghea o a doua locație. Transformarea afacerii dvs. într-o franciză poate fi cea mai bună soluție în astfel de cazuri. Vă poate permite să culegeți beneficiile deținerii proprietății intelectuale din spatele afacerii dvs., permițând în același timp francizaților să își opereze propriile locații în mod independent. Un avocat de franciză vă poate ajuta să înțelegeți pașii juridici și de planificare a afacerii implicați în crearea unei francize. Odată reținut, juristi nostri specializati in franciză va combina experiența lor cu obiectivele dumneavoastră personale pentru a crea un document de dezvaluire de informatiiplan care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Echipa noastra de experți juridici în franciză reprezintă clienți in toată țara si sunt gata să vă ajute cu serviciile legale privind franciză și pașii de urmat in redactarea documentului de dezvaluire de informatii.

Încălcare a contractului de franciza

O încălcare a contractului de franciză are loc atunci când un francizor nu își îndeplinește obligațiile pe care a promis să le îndeplinească atunci când s-a înscris să facă lucruri pe care acordul nu le permite. O încălcare a acordului de franciză poate include neasigurarea asistenței sau o schimbare a formatului de afaceri. A avut loc o încălcare a contractului dacă francizorul a făcut lucruri pe care acordul nu le permite sau dacă francizorul nu a făcut ceea ce a promis.

De exemplu, este posibil să fi avut loc o încălcare dacă francizorul face oricare dintre următoarele:

  -Vă împovărează cu cerințe care nu au fost acoperite în acordul pe care l-ați semnat
  - Schimbă modul în care își desfășoară afacerile cu dvs.
  - Nu reușește să ofere instruirea și sprijinul care vi s-a promis
  - Un acord între dvs. și francizor nu trebuie neapărat să fie în scris pentru a avea loc o încălcare. Este posibil ca francizorul să fi făcut anumite promisiuni, sau dvs. și francizorul ați putea să fi purtat un anumit tip de relație de afaceri de câțiva ani, iar acum francizorul face ceva diferit. În orice caz, un expert juridic în franciză vă poate evalua și investiga cazul și lupta pentru a vă proteja drepturile.

Dacă credeți că francizorul dvs. v-a încălcat contractul, colaborarea cu un expert juridic cu experiență în încălcarea contractului de franciză vă poate ajuta să vă asigurați că drepturile dumneavoastră sunt protejate.

Echipa noastra de experți juridici în franciză are peste 15 de ani de experiență, ajutând clienții din toată țara în fiecare domeniu al dreptului francizei, inclusiv încălcarea contractului de franciză.

24/7 Franchise Smart Support - Asistenta Continua

Un membru al echipei noastre va putea fi contactat pentru consultanta si asistenta timp de 12 luni. Astfel, fara sa achitati vreun cost suplimentar, veti putea primi raspunsuri la eventuale intrebari si solutii la eventuale probleme care tin de competenta noastra.

consultanta juridica francizare
Francizare Asistenta Continua
PLANIFICAȚI DE ÎNCEPEREA UNUI PROIECT

Experții noștri sunt gata să vă ajute